İki Yönlü Orta Saha - Box to Box Midfielder


İki yönlü orta saha: çok zor bulunan, çok fazla özelliği olan ve dolaysıyla pahalı oyunculardır. Oyuncu, hem savunma hemde hücum yapmak ile yükümlüdür. Saha içerisinde çok büyük bir alanda görev yapacağı için dayanıklılık ve çalışkanlık özelliği aranan en önemli iki özelliğidir. Aslında oyuncunun rolü ingilizce adından daha iyi anlaşılmaktadır. Box to Box Midfielder. Yani kendi ceza alanı ile rakip ceza alanı içerisinde mekik dokuyan orta saha oyuncusu. Oyuncu topla buluştuğunda bir ofansif orta saha oyuncusu rolüne, top ayağında olmadığında ise bir stoper rolüne bürünür. Daha da açalım: Hücum bölgesindeki hücum oyuncularına yardım etmek için ileriye çıkar. Genelde ceza alanına sonradan girip rakip savunmanın arasına sızarak yapılan ortalar ile buluşur, geriye çıkartılan toplarda ve uzaktan şut denemelerinde etkili olur. Savunmada rakibin hücumcu orta sahalarının oyununu bozar. Oyuncu hücuma katılacağı için olası bir kontrada yerinde olmayacaktır. Bu yüzden mutlaka savunma görevli bir orta saha oyuncusu ile birlikte oynatın.
Atletico Madrid oyuncusu iki yönlü orta saha: Koke

Kilit Özellikler

  1. Teknik: Pas, Top Kapma
  2. Zihinsel: Çalışkanlık, Karar Alma, Kararlılık, Pozisyon Alma, Topsuz Alan
  3. Fiziksel: Dayanıklılık, Hızlanma, Vücut Zindeliği

Oyun İçi Tercihleri

Rakibin Ceza Sahasına Geç Girer (Arrives Late In Opposition Area), Oyunun Yönünü Diğer Kanada Değiştirmeyi Dener (Likes To Switch Ball To Other Flank), Toplara Sert Vurur (Shoots with Power)

İki Yönlü Orta Saha Oyuncusunun Değiştirilemeyen Talimatları

Oyuncu Mevkinden Bağımsız Oyna komutuna sahiptir. Mevkisini terk etmeye çok meyilli olduğu için akıcı felsefelerde kullanılabilir. Dengeli ve katı felsefeler için bu rolü kullanmayın. Diğer komutları oyuncunun eksi ve artı yönlerine göre kendiniz belirtebilirsiniz. Örneğin Uzaktan şut özelliği çok iyi ise daha çok şut çek gibi.

Etiketler: