Ofansif Orta Saha ve Gizli Forvet


Okumuş olduğunuz bu makale tüm Football Manager serileri ile uyumludur. Bu makale oyunun her yıl çıkan serilerine göre güncellenmektedir. Takip et: @fmplaceforever
  (Göster / Gizle)

Ofansif Orta Saha

Football Manager orjinal adı Attacking Midfielder olan "Ofansif Orta Saha" oyuncusu, iyi bir asist uzmanı olduğu kadar iyi birde golcüdür. Muhteşem pas atma ve top tekniğine sahiptir. Tecrübelisi makbuldür. Günümüzde en iyi örnekleri; Wesley Sneijder, Mario Götze, Yoann Gourcuff ve Football Manager'de keşfedilen Roberto Firmino'dur.
Bilgi | Hoffenheim gözlemcisi Pfannenstiel, Roberto Firmino'nun Football Manager'de keşfedildiğini açıkladı. #FM17 #FM2017 #FM #football pic.twitter.com/hwr0evvVdh
— FMPlace (@fmplaceforever) 10 Ocak 2017

Taktiksel Anlayış

Enganche ve 10 Numara rolüne göre oyunu iki yönlü oynayan roldür. Günümüz futbolunda ofansif orta saha mevkisinde kullanılabilecek en iyi roldür. Hücum mevkisinde oynadığı için pas ve gol özellikleri bakımından total bir roldür. Ofansif Oyun Kurucu'dan farkı uzaktan gol atabilme kabiliyetidir. Topu ayağına aldığında ceza sahası dışından sürpriz şutlar çıkarabilir, forvetin verdiği paslara gelişine şutlar deneyebilir.
Hız ve top sürme gibi sorunları yoktur. Çünkü topla buluştuğu yer koşu yapılacak bir yer değildir. Ya şut ya da pas atacaktır. Bu role yarı forvette denilebilir. Ancak takımın gol yükünü çekmesini beklemeyin. Gol yollarında bu oyuncuya bel bağlamayın. Attığı goller ekstra gollerdir.
Destek Görevi: Destek oyuncusu rakip yay üzeriyle orta saha arasında durur. Ana görevi pas dağıtımını yapmak ve uygun anda şut çekmektir. Takım savunmasına az da olsa katkıda bulunur. İsterseniz iyi olan rakip defansif orta sahaya savunma yaparak onların oyununu bozabilir. Dar alan pas oyununa uygundur.
Hücum Görevi: Daha ofansif oyun benimser. Takımın gol yükünü çekmesi kısmen beklenebilir. Ancak çevresinde; yapacağı boş koşuları görecek ve kendisine gol pası atacak vizyon sahibi oyuncular olması gerekir. Defansif mantığı olmadığı için arkadaki orta saha oyuncularının defansif özellikleri iyi olmalıdır.
Tecrübelisi makbuldur. Ofansif Orta Saha oyuncusunun duran top özelliklerinin iyi olmasına dikkat edin. Duran top özellikleri iyi olan ofansif orta saha yüksek ortalamalar ile oynar.

Ofansif Orta Saha Oyun İçi Tercihleri

Yukarıdaki taktiksel anlayışın,
oyuncunun oyun içi tercihleri mutlaka görev değiştirilemez talimatları ile örtüşmelidir. Alttaki tercihler görevlere göre kazandırılabilecek en uygun tercihlerdir. Bu tercihlerin haricinde eğer oyuncu müsaitse kendi özelliklerine göre ek tercihler kazandırmakta serbestsiniz.
Hücum & Destek
Sadece Hücum

Aranan Özellikler

"Topa Falso verir" tercihi olan ve duran top özellikleri iyi olan ofansif orta saha tadından yenmez.

Gizli Forvet

FM Orjinal adı Shadow Striker olan rol geniş alan ofansif orta saha rollerinden olan Raumdeuter rolünün dar alan versiyonudur. Golcülüğü, bitmek bilmeyen enerjisi ve azmi ile ön plana çıkan oyuncu tipidir. Football Manager yapımcıları bu role "İki Yönlü Ofansif Orta Saha" ya da "İki Yönlü Forvet" isimlerinden birisi verilse inanın sırıtmazdı. Dünyadaki en önemli örnekleri; Thomas Müller, Ricardo Goulart, Dele Alli'dir. Türk Yetenek olarak Kemal Rüzgar'da verilebilir.

Taktiksel Anlayış

Dar ofansif orta saha mevkileri içerisinde oyunu bariz olarak iki yönlü oynayan tek rol diyebiliriz. Üstün dayanıklılığı sayesinde yılmadan bulunduğu mevkideki rakiplerine agresif bir şekilde pres yapar. Rakibin rahat oyun kurmasını engeller. Golcüdür. Doğru taktiksel varyasyonlar ile adeta bir gol makinesi ortaya çıkarabilirsiniz. Çevresinde ve özellikle önünde kendisine ara pası atabilecek vizyonda ve teknikte oyuncular olmalıdır. Özellikle forvet rollerinden "Yardımcı Forvet" bu oyuncunun ortalama performansını yükseltecektir. Dar alan Pas Stili oyununa uygun bir roldür.

Gizli Forvet Oyun İçi Tercihleri

Yukarıdaki taktiksel anlayışın,
oyuncunun oyun içi tercihleri mutlaka görev değiştirilemez talimatları ile örtüşmelidir. Alttaki tercihler görevlere göre kazandırılabilecek en uygun tercihlerdir. Bu tercihlerin haricinde eğer oyuncu müsaitse kendi özelliklerine göre ek tercihler kazandırmakta serbestsiniz.
Hücum

Aranan Özellikler

Etiketler: