Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi

Öncelikle şunu belirtmeliyim. Sezon öncesi hazırlıkları ne kadar uzun süre olursa oyuncularımız o kadar çok antrenman ve dolayısıyla yeni sezona çok daha hazır olacaklar. Tembellik yapmasınlar.

Sezon Öncesi Hazırlıklara Başlangıç

İlk 2 hafta kondisyon yüklemesi yapılmalı ve maç antrenmanı yapılmamalıdır
Resimde görüldüğü gibi "Sezon Öncesi Hazırlıklara Başlangıç" işaretli güne geldiğimiz zaman oyuncularımız artık kulübe gelmiş ve antrenmanlara başlayabilir demektir. Bu tarihten itibaren ilk 2 hafta kondisyon çalışın ve bu 2 haftada hazırlık maçı yapmayın. Eğer bu ilk iki hafta içerisinde maç yaparsanız büyük ihtimal sakat yada sakatlar vereceksiniz. Bu 2 hafta program yoğunluğu tamamen daha az maç antrenmanına odaklı olmalı. Bu sayede oyuncular tamamen kondisyon çalışacaklardır.

2 Hafta geçtikten sonra artık hazırlık maçları ayarlamaya başlayabiliriz. Ancak daha önce ayarlamamız gereken düzen antrenman düzeni. Burada dikkat etmemiz gereken püf nokta takımımızın taktiğimize olan uyumunun kontrolüdür.

Eğer takım tam anlamıyla uyumluysa;
Ana Odak olarak taktik, top kontrolü, savunma veya hücum seçeneklerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Maç hazırlığı size kalmış.

Şayet uyumlu değilse;
Şimdi hazırlık maçları almaya başlayabiliriz. Hazırlık maçlarının sıklığını takımınızın düzeni belirler.
Yukarıdakilerin haricinde (yeni takım, oyuncu transferleri, yeni taktik) rutin bir sezon öncesi için 4-6 hazırlık maçı yeterli olacaktır. Amaç oyuncuları yeni sezona hazır kılmak. Tüm kadronuzun ilk resmi maça kadar "maç kondisyonları" en az %90 ve takımın taktiğe yatkınlık düzeyi yüksek olmalıdır.

Bu arada transfer gündemimizi değerlendirebilir ve ilk resmi maça kadar oyuncularımızı fizik ve mental olarak hazır olacaktır.

Etiketler: ,