22+0 Kadro Derinliği ile Tam Rotasyon

Sitemizde her yerde 22+0 kadro düzeni diyoruz. Neden?
Oyunda başarının sırrı bu kadro düzeninden geçiyor. 20 oyuncu, 2 kaleci +0 söylemindeki amaç as kadronuzun maçlarına bu 22 oyuncu haricinde hiçbir futbolcu çıkarmamanızdır. Daha da açalım. Kadronuzdaki oyuncular dizilime göre olmalıdır. Örneğin +Barcelona FC gibi 4 - 3 - 3 formasyonunda oynuyorsunuz. Takımınızda 2 kaleci, 8 defans, 2 defansif ortasaha, 4 ortasaha, 4 kanat ve 2 forvet olmalıdır. Yani her mevkiye 1 as 1 yedek oyuncu. Amaç;
  1. Oyuncuların kondisyonunu güçlü tutmak
  2. Sakatlık probleminin önüne geçmek.
  3. Her mevkide 2 oyuncu olduğu için sakatlanan oyuncu takımımıza çok problem çıkarmayacak
  4. +0 düzeni ile takım uyum içerisinde olacak. Çünkü süre almayan oyuncu olmayacak
  5. Her futbolcu süre aldığı için moraller yüksek olacak ve skorlara yansıyacak
Bu 22 oyuncuyu aynı günde 2 ayrı maça çıkaracakmış gibi oluşturmalısınız. İlk 11 as ikinci 11 yedek gibi düşünün. Her maça farklı 11'iniz ile çıkın.

Peki neden 22? Neden 23 veya 21 değil?

Eğer as takımınızda toplam 21 oyuncu olursa, 1 mevki için 1 as veya 1 yedek eksik demektir. Buda o mevkide olan oyuncunuzun 4 günde bir, yeri gelir 3 günde bir maça çıkması demek. Buda o oyuncunun güçsüz olması anlamına gelir. Güçsüz oyuncu sık sık sakatlık problemi yaşayabilir.

Güçsüz oyuncu bize hiçbir fayda sağlayamaz. Yine oyuncu sayımız 22 ve altında ise birçok oyuncumuz maçlara yorgun çıkacaktır. Kondisyon rehberini inceleyebilirsiniz.
Eğer 23 ve yukarısı olursa, bu sefer oyuncu fazlalığı olacaktır. Fazla olan oyuncularınız maç eksiği sıkıntısı ile karşılaşacaktır. Buda oyuncunuzun moralini düşürecek, takım uyumunu azaltacak ve gençse gelişimini olumsuz etkileyecektir. Unutmayın as takımda oynamayan oyuncu gelişemez. Bu rehberimize örnek olarak ülkemiz takımlarından Galatasaray'da oynayan Nordin Amrabat, Fenerbahçe’de oynayan Mehmet Topuz ve Krasiç örnek olarak gösterilebilir.

Herhangi bir oyuncunuz çok iyi özelliklerde olabilir. Ne kadar yıldız olursa olsun çok çok büyük maçlar hariç kesin. Mutlaka kesin. Diğer yedeği oynatın. Hele hele genç oyuncu geliştiriyorsanız mutlaka kesin. Genç oyuncu gelişimi için yılda en az 20 maç ilk 11 yapmalıdır. Sonuçta yıldız da olsa oyuncularınızı bir maç dinlendirmeniz çıktığı her maçta tam performans göstermesi daha olasıdır.
Gözlemci 4 veya 5 yıldız oyuncu bulduysa, bütçenizde yeterliyse 22 oyuncum var diye almamazlık yapmayın. Tabi ki alabilirsiniz. Ancak transfer dönemi bitmeden bu oyuncuları kiraya verin. Bu kira önerisi mutlaka şartlı olmalı. Kiraya önerirken oyuncuyu mutlaka takımın kilit oyuncu şartını koyun ve pazarlığı kapatın (Videoda ayrıntılarıyla var). Yani teklif veren takım "düzenli as takımda oynatma" eğiliminde olmalıdır. Eğer gittiği takımda banko ilk 11 oynamazsa gelişemez. Kaybolur gider. Transfer görüşlerimiz için transfer rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: ,