Transfer Politikası Rehberi (Yeni FC Porto) Oyuncu Fabrikası Olun


FM'de transfer yaparken takımınızın gücü ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken nokta her mevkide oynayacak 2 adet oyuncu bulundurmanızdır. Nedeni için 22+0 kadro düzeni rehberimizi mutlaka inceleyin. 22+0 düzeninde taktik anlayışınıza uygun oyuncular alın.
Küçük ve orta düzey bir takım yönetiyorsanız rakip takımın güçlü ve güçsüz yönlerine göre taktik oluşturacaksınız demektir. Mesela takımınızda sağ kanat oyuncusu olarak 1 adet çizgiye yakın 1 adet içe kat eden bulundurun. Böylece kanatlardan orta ile gol yiyen takımlara hızlı ve çizgiye yakın oynayan oyuncunuzu kullanırsınız. Ortadan ara pas ile gol yiyen rakibe karşı içe kat eden pas özelliği iyi olan bir kanat kullanırsınız.
"Para varda biz mi almadık" demeyin buradaki filtreler ile filtreleyip asgari düzeyi karşılayan bedava oyuncuları alın yada kiralayın.
Diyelim kadronuz tamamladınız. Ancak bütçe var ve gözlemciler size oyuncu sunuyor yada siz araştırıyorsunuz. Geleceğe yönelik 5 yıldızlı oyuncuları bulup alabilirsiniz. Ama şartlı. Eğer oyuncu as takımda oynamazsa mümkün değil o oyuncu gelişemez. İstediğiniz kadar antrenör olsun istediğiniz kadar tesis olsun gelişemez. Aldığınız bu oyuncuları as takıma monte edin. As takımda oynayacak güçleri yok ise kilit oyuncu yada as takım oyuncusu şartı ile kiraya gönderin. Yedek vs. olarak gönderirseniz oyuncu yeteri kadar oynamaz ve gelişemez. Genç oyuncu geliştirme rehberine bakınız.
Oyuncuyu satmaktan korkmayın. Yok "en iyi oyuncum" yok performansı çok iyi demeyin satın. Gözlemciler size rapor sunuyor veya filtre yapıp alın. Genç demeyin alın yetiştirin. Yeni +FC Porto siz olabilirsiniz. Takımınızda 27 ve üzeri taşlar patlasa 1-2 oyuncu bulundurun. Ben hiç 22 yaş ortalamasına oynamadım. En fazla 21 olmuştur. Regen (yeni jenerasyon) oyuncuları bulmak için FM yeni jenerasyon rehberimize göz atabilirsiniz.
Unutmayın başarı oyuncu ile gelmez. İyi taktik ve uyumlu takım ile gelir. Yeter ki iyi bir taktik ve takım uyumunu yakalayın. Bu da tabi ki sitemizdeki taktik rehberleri ile mümkün.

Football Manager Transfer Örnekleri

1 - Kar Edilen Transfer

Kulüp altyapısından çıkardığımız oyuncumuz
PSG'ye tam 90MN€ karşılığında satıldı
Şartlar ile birlikte tam 90MN€
Oyuncu dünyanın en iyi ilk 5-6 forveti içinde sayılabilir. İngiltere milli takımının göz bebeği ve ülkenin en popüler ve en değerli oyuncusu. Gelişimini tamamladı ve PSG'ye tam 90MN€ karşılığında satışı gerçekleşti.

2 - Kar Edilen Transfer

Oyuncunun kulübümüzün kapısından içeriye girdiği ilk günkü profili
Oyuncunun kulübümüzün kapısından içeriye girdiği ilk günkü profili
Oyuncunun geleceği parlak ancak dünya yıldızı olmayacağı kesin. Bekleyip göreceğiz.
6 sezon sonraki profili
Oyuncu potansiyeline erişti ve artık daha gelişme göstermeyecektir. Hemen yerine potansiyelli oyuncu transfer edip oyuncuyu elimizden çıkarıyoruz.
22MN € kar ile satıldı.
İki yönlü orta saha oyuncumuz toplamda 6 sezon geçirdi ve 7,33 gibi muhteşem bir ortalama ile oynadı. Tabiki 4MN €'ya transfer ettiğimiz oyuncumuzu 26MN €'ya satmış olduk.

3 - Kar Edilen Transfer

Oyuncunun kulübümüze giriş yaptığı ilk gün
2,5 - 3,5 yıldız arası bir oyuncu gelecek vadediyor ancak dünya yıldızı olamayacağını biliyoruz.

Oyuncu potansiyeline erişti ve satıldı
2 sezonluk istatistik
Örnekteki oyuncumuz kulübümüzde olduğu 2 sene içerisinde 53 maça çıktı ve 7,72 ortalama ile muhteşem bir patlama yaptı. Ardından potansiyeli olan 2,5 yıldıza erişti artık daha fazla gelişmeyeceğini düşünerek satılık listesine koyduk. Leverkusen takımına "€24MN" 2 katı bedelle sattık. Oyuncuya ödediğimiz 12,75MN € bonservis bedelini fazlasıyla çıkarmış olduk.

4 - Zarar Transfer Örneği

Oyuncunun kulübümüzün kapısından içeriye girdiği ilk günkü profili.
Resimde görüldüğü gibi oyuncumuz tam bir yıldız adayı ve oldukça azimli bir kişilik. Not: Yıldız olacak oyuncuyu anlayabilmek için bu rehbere göz atınız.
Yine ilk gün profili

Oyuncu takımda 2.5 sezon geçirmiş ve 7,09 ortalama ile oynamış. Küçük kulüpler için çok iyi bir oran. Lokum gibi oyuncu bulma rehberinde tam olarak bu oyuncular nasıl bulunur onu inceliyoruz.
Oyuncu geçen bu 2 senede hiç gelişme gösteremedi ve milli takıma yükseltemedik. Ayrıca kişiliği azimsiz olarak değişince daha da yükselmeyeceğini belli etmiş oldu. Hemen sat! 
10M € aldığımız oyuncu 22M € değerinde ve artık azimsiz bir kişiliğe sahip. Gözlemciler bu oyuncuyu 4 yıldız gösteriyorlar ama daha gelişmeyecektir. 
Alman Mainz takımı 22M € değerinde olan bir oyuncuyu sadece 6M€ bizden aldı. 
Mainz lokum gibi oyuncuyu transfer etmiş oldu. burada biz yaklaşık 5M€ zarar ettik ama problem yok. Diğer transferlerden fazlasıyla çıkarıyor olacağız.

Bu örnekle ilgili son söz

Oyuncu satılacaksa ve sizin gözünüzde değeri yoksa ucuza satın. Yüksek meblağlar isteyip kulüpte tutmayın. Gönderin gitsin. Muhakkak daha benzer ya da daha iyisini bulabilirsiniz. Tabi küçük takım yönetenler içinde ortalama puanına bakıldığında çok iyi bir oyuncu olarak görünüyor.

5 - Kar Edilen Transfer

Oyuncunun kulübümüzdeki ilk gün profili
2,5 - 3,5 yıldız arası bir oyuncu gelecek vadediyor ancak dünya yıldızı olamayacağını biliyoruz.
PSG'ye transfer oldu
Oyuncu 2 sene içerisinde pek bir gelişim gösteremedi. Bu yüzden PSG'ye sattık.

€10,75MN bonservis bedeli ile Juventus'tan aldığımız oyuncuyu tam 3 katı fiyat ile €31MN bonservis bedeli ile PSG'ye sattık.

6 - Kar Edilen Transfer

Iuri Medeiros kulübümüze giriş yaptığı ilk gün.
Oyuncu geliştirme rehberine göre alınmaması gereken bir futbolcu çünkü kişiliği azimli profesyonel vb. değil. Oyuncuyu aldık çünkü yaşı ve özellikleri kişiliğini biraz arka plana atmamıza neden oldu. Bir kaç sezon sonra iyi bir fiyata satılabileceğini düşünüyoruz.


Bu transferden kar etmişiz ancak oyuncu beklenmedik bir gelişme göstermiş: Kişilik: Oldukça azimli olmuş. Özellikleri iyi artış göstermiş.
Devamı gelecek...

Etiketler: