Bitiricilik Antrenmanları

Mevcut takımınızın bütçesi, oyuncuları ne olursa olsun taktiğinizi kafanızda oluşturun ya da bir kağıda yazın. Football Manager oyunları 2016 ve sonrasında artık aklınızdaki tüm taktiksel varyasyonlara cevap veriyor.
Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra bu taktikleri takımınızın ne kadar iyi uygulayacağı, oyuncularınıza kazandırdığınız alışkanlıkların büyük etkisi olacaktır. Doğru tercih antrenmanları, vasat olan bir oyuncunun kendisini aşmasını, çok yüksek ortalama puan değerleri ile oynaması, bonservis değer artışı ve takıma harika olumlu etkileri olur. Oyuncu tercihleri taktiksel plan stratejiniz ve oyuncu rolleri ile yakından alakalıdır.

Mesafe Tanımaksızın Şut Çeker (Uzaktan Şut) (Shoot From Distance)

Bu özelliği olan ya da kazanan oyuncu, rakip ceza sahası çevrelerinde kaleyi gördüğünde diğer alternatifleri kullanmak yerine (pas, ara pas, orta) direk şut çekmeye odaklanacaktır. Oyuncuda iyi derecede "uzaktan şut", "teknik" ve "karar verme" özellikleri olmalıdır.
Gol pozisyonuna girememe sıkıntısı çektiğiniz veya çekeceğinizi öngördüğünüz maçlarda bu oyuncular size ekstra goller kazandırabilirler.

Burada takım talimatlarına da göz atabilirsiniz. Takımınızın pas yeteneği rakip takıma göre iyi değilse oyuncularınız paslaşmaya çalışıp pozisyonu kaybedeceklerine etkili şut denemeleri yapacaklardır. Resimde görüldüğü gibi "kaleyi gördüğünde vur" talimatı "mesafe tanımaksızın şut çeker" talimatı ile birleştirilirse ve hatta oyuncu özel talimatlarından "daha çok şut çek" talimatı da verilirse, takım 3. bölgeye topu getirdiğinde şut atacaktır. Yani rakip ceza sahasında yaklaşıldığında takım şut deneyecektir.
İyi bir şut istatistiği yakalamak sizin başarılı sonuçlar almanıza olanak sağlayacaktır. Oyuncularınızın "Mesafe tanımaksızın şut çeker" özelliği bu istatistiklere olumlu veya olumsuz olarak yansır. Başarı için amacımız "kaleyi bulan şut" sayısının "kaleyi bulmayan şut" sayısından fazla olmasını sağlamak olmalı. Bu sayede iyi sonuçlar alabiliriz. Bu istatistik sizin kariyerinizde kötü oluyorsa düzeltmek için taktiklere bu rehberden bakabilirsiniz.

Toplara Sert Vurur (Shoots With Power)

Oyuncunun toplara sert ve hızlı vurmasını sağlar. Mantıken oyuncu topa sert vurabilmesi için "Güç" özelliği iyi olmalıdır.  İyi derecede "Bitiricilik" özelliği olursa sert vurulan topların kaleyi bulma ihtimali artar. Ayrıca bitiricilik özelliği ne kadar yüksekse oyuncu o derecede kalecinin yetişemeyeceği yerlere top gönderecektir.

Plase Şut Vurur (Places Shots)

Oyuncunun, köşeye ayak içi ile falsolu şut çekmesidir. Kalecilerin korkulu rüyasıdır. Çok etkili bir golcü silahıdır. Günümüzde Leo Messi en iyi örneklerinden biridir. Plase ayak dışı ile de yapılabilir. Ancak çok nadir futbolcuda bulunan ve tamamen özel yetenek durumudur. Ricardo Quaresma örnek verilebilir. Plase şut atmak "Bitiricilik", "Soğukkanlılık" (o an takımı adına en iyi hamleyi yapabilecek riski alacaktır. Çünkü plase şut atmak bir futbolcu için riskli sayılabilir) ve "Teknik" (plase şut atabilmesi için gereken yetenek) özellikleri ister.

Kalecinin Üstünden Aşırtmayı sever (Likes to Loob Keeper)

Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda üzerinden aşırtma vuruş yapmayı hedefler. Yüksek derecede "teknik", "bitiricilik", "önsezi", "soğukkanlılık", "vizyon", "karar verme" ve "özel yetenek" ister. Yine gol yollarında topla buluşan forvetler için idealdir.

Kaleciyi geçmeyi sever (Likes to round keeper)

Oyuncunun kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda geçmesini ve topu boş kaleye yuvarlamasını sağlar. Yüksek seviyede "dribbling", "teknik", "önsezi", "soğukkanlılık", "karar verme", "özel yetenek", "hız", "hızlanma" ve "çeviklik" ister. Her ne kadar epey bir mental istese de bu gereklidir zira yanlış seçim yada yavaş olması vs nedenlerden ötürü karşı karşıya pozisyonu hiç etmesine sebep olabilir. Dikkat ettiyseniz "bitiricilik" istemiyor. Bu yüzden bitiriciliği düşük forvetlerinize verirseniz onların gol sayısını ve takıma olan katkısını artırabilirsiniz.

Rövaşata dener (Attempts overhead kicks)

Röveşata sözcüğü Türkçeye, İtalyancada da aynı anlamı taşıyan "rovesciata" sözcüğünden geçmiştir. İtalyancadaki kökeni ise tepetaklak etmek/olmak anlamı taşıyan "rovesciare" kelimesine dayanır

Fırsat bulduğunda oyuncunun rövaşataya kalkmasını hedefler. Çok çok üst düzey teknik ve yine iyi derecede "bitiricilik", "önsezi", "vizyon", "karar verme" ve "özel yetenek" ister.

Gelişine şutlar dener (Tries first time shots)

Oyuncunun topu kontrol etmeden gelişine şut çekmesini sağlar. Oyuncu topu kontrol etmeden vurduğu için kaleciyi zamansız yakalayabilir. Ayrıca rakip defans önünü kapatmadan yada topa hamle yapmadan şut çekebilme olanağı tanır. İyi derecede "bitiricilik", "teknik", "önsezi", "soğukkanlılık", "vizyon", "karar verme" ve "özel yetenek" ister. "İlk kontrol" özelliği düşük forvetleri şahlandırabilirsiniz.

Sert serbest vuruş kullanır (Hits free kicks with power)

Bu antrenman oyuncunuzu bir frikik ustası yapar. Yüksek derecede "frikik", "uzaktan şut" ve "teknik" ister. Mantıken birazda "güç" ister.
Takımınızın Duran top (frikik) kalitesini artırmak için serbest vuruş rehberimizi mutlaka inceleyin.

Uzun mesafeli serbest vuruşları kaleye vurur (Tries long range free kicks)

Mükemmel seviyede frikik, uzaktan şut ve teknik ister. Aksi halde orta açmak varken şut çekildiği için gol fırsatı heba olabilir. "Uzun mesafeli frikik", "sert serbest vuruş" ve "mesafe tanımaksızın şut çeker" özelliklerini kazandırırsanız yeni bir Juninho yeni nesil içinde ise Hakan Çalhanoğlu'nu futbol dünyasına kazandırmış olursunuz. Takımınızın Duran top (frikik) kalitesini artırmak için serbest vuruş rehberimizi mutlaka inceleyin.

Uzaktan Şut Çekmekten Sakınıyor (Refrains From Taking Long Shots)

Adından anlaşılıyor. Mantıken şut özelliği düşük ("bitiricilik", "uzaktan şut" ve "Soğukkanlılık" ) forvet ve orta saha oyuncuları için idealdir. Bu sayede maç içi istatistiklerini olumlu almaya başlar ve ataklarınız daha olgun bir hal alır.

Nokta Santrafor (Penalty Box Player)

Özelliği kazanan oyuncu daha çok penaltı alanında boy gösterecektir. Sürekli gol bölgesinde duracaktır da denilebilir. İleri uçta takımınızın gol yükünü sırtlanmasını beklediğiniz forvetinize kazandırabilirsiniz. Nokta santrafor özelliği kazanan forvetler gole daha yakın oynar. Öldürücü pas orta gibi son topları alma olasılığı daha da artacaktır. Defansları iyice altı pasa çekeceği için kanat oyuncularınıza daha bol alan ve özgürlük imkanı tanıyacaktır. Komple forvet hücum rolü için biçilmiş kaftandır. Topsuz alan ve soğukkanlılığı iyi olan pivot rolü içinde uygun olabilir.

Etiketler: