Lokum Gibi Oyuncu Bulma Rehberi

Lokum gibi oyuncu? Ne demek? Lokum gibi oyuncu: yaşının herhangi bir önemi olmayan ve takımının adına çok maç yapıp çok yüksek ortalama ile oynayan oyunculardır.

Potansiyel olarak 4.5 yıldız, büyük ihtimal gelecekte yıldız olacak. Ancak  ilk 3 sezonunda 6,8, 6,7 ve 6,64 ortalama yaparak 44 maçta 1 gol atabildi. 
Not: Merak edenler için resimdeki oyuncunun kariyer sürecini rehberin sonunda paylaşacağım.

Gözlemcilerimizin bize verdiği raporlardan yola çıkacağız. Gelecek Yıldızları (PA) 4.5 olan bir oyuncu evet çok çekici gelebiliyor. Çünkü oyuncu gelişecek ve büyük meblağlara satabileceğiz. Ancak bu oyuncuların takıma katkısı (küçük takımsak) çok az oluyor. Oyuncunun bir sezon boyunca performansı 6.60'ı geçemiyor. Bu durum takımımızı oldukça zor durumlara sokabiliyor.

Aşağıda vereceğim taktikler ile bulacağınız oyuncular adı sanı duyulmamış veya duyulmuş, yıldızları düşük veya değil ama her sene ortalama 7.00 - 9.00 arası performans ile oynayan oyunculardır. Bu kadar yüksek ortalama ile küçük takımda oyuncu oynatmak büyük başarıların yolunu açacaktır. Bir dönem Bursaspor'un şampiyonluğu örnek verilebilir.

Üstteki resimdeki oyuncuyu inceleyelim: Oyuncu forvet. Tam bir yıldız adayı. Altyapıdan çıkmış. Bu oyuncuyu genç oyuncu geliştirme rehberine göre yetiştiriyoruz. Resimde istatistikleri paylaştım. Oyuncumuz A takımımızda 3 sezon boyunca tam 44 maça çıkmış ancak sadece ve sadece çok komik bir rakam 1 gol atmış. Hemen hemen 6,60 ortalama ile oynamış.
Eğer küçük takım yönetiyorsanız; 44 maçta 1 gol atan bir forvete ne siz tahammül edebilirsiniz ne taraftarlar ne de yönetim tahammül eder. Bu oyuncuda ısrar ederseniz kapı dışarı olmanız an meselesidir. Şayet büyük takım yönetiyorsanız bu gibi oyuncuları takım ekarte edebilir.

İşte bu rehber burada devreye giriyor. Bütçe sıkıntısı yaşayan ve başarıdan başarıya koşmak için lokum gibi oyuncuları transfer etmemiz gerek. Başarılı olmak için her oyuncumuzun 7 ve üzerinde performans göstermesi gerekir. 

Peki bu oyuncuları nasıl buluruz?

Oyun başında mümkün olduğunca lig açın.Veritabanı "Geniş" olarak ayarlayın. Bu sayede bir çok ligdeki birçok oyuncuyu izleyebilme şansına sahip olacağız. Tabi bu liglere gönderecek sayıda gözlemci bulundurmalıyız.

Neden bu kadar lig açmalıyım? diye bir soru soruyorsanız bu rehberimizi mutlaka inceleyin.

Gözlemcilere herhangi bir şart koşmadan açık olan tüm ligleri gözlemlemesi için yolladık. Oyunda ilerlemeye başladık ve 5-6 ay geçti. Açtığımız liglerde lig yarısına geldik ve dolayısıyla oyuncu istatistikleri yansımaya başladı tabloya. Bu arada gözlemcileriniz size oyuncular önerdi, listeler çıkardılar. Şöyle bir mesaj göreceksiniz ara ara;


Yani Futbol Direktörünüz sizler için İspanya Ligi'nde size gelmeyi kabul edecek oyuncuları bulmuş ve her türlü ayrıntıyı sizler zahmet edip yorulmayın diye kulüp ofisinizdeki masanızdaki kağıda dökmüş.

Şimdi önemli olan bir kaç nokta var burada, neler onlar? Şöyle ki;
Bütün bunlar demek değildir ki, bu rehbere göre oyuncu alacaksınız ve banko 7 ve üzeri ortalama yapacak. Takım uyumu vs gibi etkenlerde göz önüne alınmalı. Ama bu şekilde oyuncu almanız işi şansa pek bırakmamanızı sağlar.

Son olarak örneğini verdiğimiz oyuncumuzun kariyer bilgilerini paylaşalım:

Oyuncumuzun kulübümüze altyapıdan giriş yaptığı ilk gün
Oyuncumuzun kulübümüze altyapıdan giriş yaptığı ilk gün
Not oyuncu şu an gelişim sürecinde. Gelişip gelişmeyeceğini zaman gösterecek. Buradan paylaşacağım. Takipte kalın.
Oyuncu 3. sezonunda tahmin ettiğimiz, umduğumuz patlamayı gerçekleştirdi
3. Sezonunda değersiz altyapıdan çıkan bir oyuncuyu 43M EURO gibi bir bedele çıktı
Son sezondaki patlamasıyla milli takıma kadar yükselen bu wonderkid bakalım dünya starı olabilecek mi? Takipte Kalın...
7. sezonda dünya yıldızı olarak lanse ediliyor
12 gol ile Şampiyonlar Ligi gol kralı, 47 gol ile sezon kapatan ve yaklaşık €90MN değeri ile tam bir süperstar. Ortalama 7,80 gibi inanılmaz bir ortalama ile oynayan formunun zirvesindeki oyuncumuzu tam anlamıyla geliştirdik ve bir dünya yıldızı yaptık. Artık bu oyuncunun pek gelişim göstereceğini düşünmüyorum. €100MN yukarısı bir teklif gelirse satabiliriz.
İngiltere'de en iyi oyuncu olarak görülüyor
İngiltere milli takımının göz bebeği. Yeni Wayne Rooney denilebilir.
Tam 75MN€ bedelle PSG'ye satıldı.

Etiketler: