Maç İçi İstatistikleri ve Taktiksel Varyasyonlar

Football Manager'de maç istatistiklerine bakarken 2D görüntü bile henüz çıkmamıştı. "Maç istatistikleri" takıma maç içerisinde ve dışında vereceğiniz taktiksel komutları belirler. Takımınızın maç içerisindeki istatistikleri oyuncularınızın yapısı ve taktiğimizin rakamlara yansımasıdır.
  (Göster / Gizle)

Şut

Şut demek gol demektir. Gol için şut atmak gerekir.☻ Rakip kaleye ne kadar çok şut gönderebilirsek o kadar başarılı bir taktiğimiz var demektir. Ancak çektiğimiz şutlar "Kaleyi Bulan", "Kaleyi Bulmayan" ve "Durdurulan Şutlar" olarak üçe ayrılır. "Kaleyi bulmayan" şut sayısı "Kaleyi Bulan" şut sayısından fazla ise sıkıntı var, takımımız iyi bir futbol ortaya koyamıyor demektir. Hemen duruma müdahale etmeliyiz. İlk olarak "Oyuncuların maç içi şut istatistikleri"ne bakıp gerekli tedbirleri almalıyız. Mesela resimde "SAUL" isimli oyuncumuz çok şut çekiyor ve hemen hemen hepsini dışarı dağa taşa çekiyor. Hemen oyuncunun özel talimatlarına gelip, "Daha Az Şut Çek" talimatını etkin hale getiriyoruz. Oyuncu her maç bunu yapıyorsa daha radikal kararlar almamız gerekir;

Durdurulan Şutlar

Eğer rakip şutları kaleye gitmeden kesiyorsa "Ceza Sahasına Paslaşarak Gir" talimatı verebilir, tempoyu da düşürebilirsiniz. Yine yaratıcılığı kısabilirsiniz. Ayrıca "Oyun Anlayışı" ayarlarını kısabilirsiniz. Hücum'sa Kontrollü Standart vs. Bu sayede takım gol bulmak için acele davranmayacak ve en iyi anı bekleyecektir.

Topa Sahip Olma

En az rakip sayısı yada rakipten daha kalabalık bir orta sahaya hakim olmalısınız. Defansınıza "Defanstan Kısa Pasla Çık" talimatı vermelisiniz. Düşük tempo ve kısa pas ile oynayan takımlar topa hakim olurlar. (Topa sahip olmak iyi bir seçenektir. Ancak doğrusunu oyuncularınıza göre siz belirlemelisiniz. Kanat oyuncuları çok hızlı ve teknik ise o takımın topa hakim olmasına gerek olmayabilir. vs.)

Faul

Sonraki rakip raporunda gözlemci "takım duran toplar savunması yapsın" diyorsa "Ayakta Savun" diyebilirsiniz. Ayrıca rakip hücum oyuncuları çok teknikse yine "Ayakta Savun" talimatı verin. Bu sayede oyuncularınız hemen hamle yapmayacak, duran toplardan gol yeme ihtimali azalacak ve çalım yemeyecek.

İsabetli Pas

Oyuncularınız ne kadar kısa pas, ne kadar pasör ise "İSABETLİ PAS" oranı o kadar yüksek olacaktır.

İsabetli Orta

Rakip takım kanatlardan gol yiyorsa, orta denemeleriniz kötü olsa bile orta açmaya devam edin. Şayet göbekten gol yiyorsa ve ortalar yerini bulmuyorsa dikkat! göbekten oynamayı deneyin.

Başarılı Top Kapma

Top kapma oranı rakiple alakalı bir durumdur. Hiç birşey seçmezseniz oyunculara verdiğiniz rol - görev varsayılanlarını uygulayacaklardır. Burada rakibe göre "Takım Talimatı" vermemiz gerekiyor. Rakip hücumcuları çok teknik ise "Ayakta Savun", değilse "Topa Dal" talimatı verebilirsiniz.

Etiketler: