Hedef Adam Pivot Santrafor Rol ve Görevleri

pivot santrafor hedef adam fm football manager rol gorev Tüm Football Manager serilerinin vazgeçilmez rolüdür. "Pivot Santrafor" FM17 ile birlikte "Hedef Adam" olarak gelen rolü incelemeye alıyoruz. Birkaç isim paylaşınca rolü daha iyi çıkaracaksınız: Olivier Giroud, Jan Koller, Harry Kane, Romelu Lukaku, Christian Benteke, Fernando Llorente

Tanım

Güçlü fiziği ve uzun boyu ile rakip savunmanın dengesini bozmakla görevlidir. Asıl beklenen boy, güç ve hava hakimiyetini kullanıp çevresindeki takım arkadaşlarını pozisyona sokmasıdır. Topa havada hakimdir, yerde değil!

Taktiksel Anlayış

Forvet mevkinde görev alan "Hedef Adam" rolü teknik kapasiteden yoksundur. Adından da anlaşılacağı gibi takımın hedef oyuncusudur. Yani diğer tüm oyuncular topu bu oyuncuda buluşturma gayretindedirler. Şayet yerden ayağa oynayan bir taktik kullanıyorsanız bu oyuncu kendine gelen tüm topları heba edecektir. Çünkü topa havada hakimdir, yerde değil! 4-4-2 taktiği için biçilmiş kaftandır. Destek ve Hücum görevleri verilebilir.

Destek Görevi

Destek görevli "Pivot" en uçtaki oyuncunuz olmayacaktır. Biraz daha geride durup diğer takım arkadaşlarına duvar olma, havadan atılan topları göğsü yada kafasıyla arkadaşlarına indirmeye çalışacaktır. Bitiriciliği çok ön planda olmayacak olup, daha çok attırmaya çaba sarf edecektir. Destek görevi verilen taktiklerde 2'li yada 3'lü forvet oynamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü destek görevli oyuncu takımın gol yükünü çekmesi beklenmez. Yanında 1 yada 2 forvet olmazsa top indireceği arkadaşı olmaz ve pozisyonlar heba olur. Örnekle açıklayalım;
Eğer destek görevli bir "Hedef Adam" (pivot) rolünde tek forvet düşünüyorsanız, resimde görüldüğü gibi ofansif orta saha mevkilerinde en az iki adet forvet bulundurmalısınız. Resimdeki 4-1-2-3 taktiği örnek olarak verilmiştir. Ayrıca "ofansif orta saha" mevkisine koyacağınız en az iki adet bu forvetler takımın gol yükünü üstleneceklerinden ötürü dar alan forvet rolleri olmalıdırlar. Bu sayede pivotun indirdiği toplarla gol bölgesinde buluşabilsinler. Hangi roller dar alan "ofansif orta saha" mevkisindeki forvetlerdir? İç Forvet, Raumdeuter, Gizli Forvet.

Hücum Görevi

Takımın en uçtaki oyuncusu olacaktır. Golcüdür. 4-4-2 taktiğine aşırı uygundur. Arkadaşlarına pas indirmekten ziyade havadan yahut yerden gelen topları gole çevirmeye çalışacaktır. Geniş alan orta gol oyununun oyuncusudur.

Aranan Özellikler

pivot-santrafor-hedef-adam-rol-özellikleri

Oyun İçi Tercihleri

Destek ve Hücum Görevleri

Sadece Hücum Görevi

Bu Rol Yılda Ortalama 7 ve Üzeri Nasıl Oynar?

FMPlace farkıyla "Hedef Adam" rolüne uygun Wonderkid bulmak için buraya bakabilirsiniz.

Etiketler: