Gözlemcilik - Gözlemci Rehberi

Gözlemciler Football Manager'de her menajerin eli ayağı konumundadır. En önemli yardımcılardır.

Gözlemci Ne Yapar?

Gözlemcileri kendi içersinde 3'e ayırabiliriz. Baş gözlemci, başka ülkelere gönderilen gözlemci ve son olarak sonraki rakip gözlemcisi.

Baş Gözlemci

Baş gözlemcinizi sonraki rakip gözlemcisi yapın. Bir işe yaramayacağı için bari her hafta sonraki rakibi gözlemlesin de maaşını çıkarsın.
Gözlemci ekibinizin görevlerini belirleme sorumluluğunu sakın "Baş Gözlemci" ya da Futbol Direktörü'ne bırakmayın. Bulunduğunuz ülkedeki bütün ligleri bütün kupaları dağıtıyorlar yada çevredeki 2-3 ülkeye gönderiyorlar. Bu durum sizin dünya üzerindeki futbolculardan bi haber kariyer geçirmenizi sağlar. Tüm gözlemci ekibinin görevlendirmelerini siz verin.

Sonraki Rakip Gözlemcisi

Bu göreve özel bir gözlemci kulüpte bulundurmayın. Baş gözlemci bu işi halledecektir. Sonraki rakibi gözlem kalitesi için "Taktiksel Bilgi Birikimi" iyi seviyede olmalıdır.

Başka Ülkelere Gönderilen Gözlemci - Dolaşan

Kararlılık ve Uyum özelliği potansiyel ve şimdiki yetenek özelliğinden daha önemlidir. Yabancı ülkelerde oyuncu bulamadıktan sonra potansiyel yetenek değerlendirme özelliği 20 olsa ne olur? Uyum gittiği yabancı ülkeye hemen adapte olmasını, kararlılık ise oyuncu aramadaki azmini belirler.

Gözlemci Görevlendirmeleri

Gözlemcileri gönderirken ne görevi verirseniz verin süresiz verin. Mesela herhangi bir gözlemciye "Brezilya" ülkesine göndereceksiniz. Gönderirken "Süre" kısmında "Devam Ediyor" butonuna tıklayın. Böylece siz kulüpten ayrılana kadar o gözlemci senelerce "Brezilya" ülkesini gözlemleyecektir.

Regen bulmak için gözlemcilere nasıl komutlar verileceğini burada işledik.

Son olarak ipuçları

Etiketler: