Komple (Tam) Forvet Rol ve Görevleri

tam-forvet-komple-fm-17-football-manager-2017-santrafor FM17 ile birlikte ismi "Tam Forvet" olarak değişen forvet tipini inceliyoruz. "Yardımcı forvet", "Fırsatçı golcü" ve "Pivot santrafor'un" tekniği, çevikliği, golcülüğü ve kuvvetinin birleştiği forvet tipidir. Yani hem teknik kapasiteye hemde fiziksel kapasiteye sahip oyunculardır. Topa havada ve yerde hakim olabilirler. Luis Suarez, Zlatan İbrahimovic ve Robert Lewandowski örnek olarak verilebilir.

Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic ve Robert Lewandowski
Bu tip oyuncular tek forvet dahi oynatılabilir. Takımın tüm gol yükünü çekebilirler. Her oyuncu komple forvet rolünde oynayamaz. Rol spesifik özellikler istemiyor. Örneğin bu rol için bitiricilik ve tekniği iyi olsun diyemiyoruz. Bitiricilik, teknik, hava hakimiyeti (boy, kafa vuruşu), mental özellikler, ve fizik. Bu özelliklerin hepsi iyi olmalıdır. Dolayısıyla çok özel oyunculardır.

Destek ve Hücum görevleri verilebilir. "Destek" görevi verilen oyuncu daha geriye doğru gelir. Ara pas dener. Uzaktan şut dener. Çift forvet oynayan taktikler için uygundur. "Hücum" görevi ise destek görevine göre ceza alanı içerisindedir. Son vuruşları yapar. Son topu almak için boşluklara koşular yapar. Hücum görevi tek forvet oynatmaya müsaittir. 
Robert Lewandowski FM 2016 Profili
Robert Lewandowski. Özelliklerinden anlaşılacağı gibi tam bir "hücumcu" komple forvet.
Wayne Rooney FM 2016 Profili
Wayne Rooney Destek görevi verilebilir. Destek görevi çift forvetli takımlar için uygundur.

Kilit Özellikler

  1. Teknik: Dribling, İlk Kontrol, Kafa Vuruşu (boy en az 1,75cm), Pas, Teknik, Uzaktan Şut 
  2. Zihinsel: Karar Alma, Önsezi, Soğukkanlılık, Topsuz Alan, Vizyon
  3. Fiziksel: Çeviklik, Güç, Hızlanma

Oyun İçi Tercihleri

Destek, Hücum

Sadece Destek

Sadece Hücum

Komple Forvet Rolünün Mevcut Değiştirilemeyen Talimatları

Destek, Hücum

Sadece Hücum

Etiketler: