Yeni Kariyer Başlatırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Merhaba arkadaşlar bu rehberde Football Manager oyunlarında yeni kariyer başlatırken dikkat edilmesi gereken hususlara değineceğiz. Nitekim sitemizde bulunan en önemli rehberler En İyi Regen, 22+0 kardo derinliği ve Regen Geliştirme ve Yetiştirme Rehberi bilimum diğer rehberler burada anlatacaklarımız ile çok ama çok yakından alakalıdır.
Yeni kariyer açıyoruz. Amaç yeni heyecan, yeni taktik seçimleri, daha önceki kariyerimizdeki yapılan yanlışları tekrarlamama.
Yeni Football Manager kariyerime başlıyorum. Tüm arkadaşlarım Elveda !
— FMPlace (@fmplaceforever) 25 Haziran 2016
Yeni kariyer başlatırken karşımıza ilk çıkan ekran ülke seçimi ekranıdır. Bu ekrandaki seçimler çok önemlidir. Bilindiği gibi kariyer başladıktan 2 - 3 sene sonra Regen diye tabir edilen oyuncular çıkmaya başlayacak (bence regenler çıkmaya başlayınca oyun eğlenceli olmaya başlıyor) ve biz bu oyuncular ile oyunumuzu devam ettireceğiz. Oyuncu fabrikası bir kulüp yaratmamız, oyuncularımızı dudak uçuklatan fiyatlara satmamız bu ekrandaki tercihlerden geçiyor.
Neden? Bu ekrandaki tercihler bu kadar önemli
Çünkü en iyi oyuncu yetiştiren ülkeler bellidir. Oyuna başlarken Brezilya ülkesini seçmezseniz birçok süper star adayından mahrum kalırsınız. Burada tahmini oyun hızı 3 yıldızın altına düşmemesine özen gösterin aksi halde oyun çok yavaş ilerler. Sıkılır kapatırsınız.

Ayrıca küçük bir kulüp yönetirken bu liglere gözlemci gönderip lokum gibi oyuncu bulmamız kolaylaşacaktır. Açık olmayan ligdeki oyuncuları izleyemezsiniz.
Ne kadar çok açık lig olursa bu rapordan o kadar çok alabilirsiniz. Bu raporlar küçük takımımıza gelmeyi kabul edecek lokum gibi oyunculardır.
"Oyun hem hızlı olsun, hemde tüm regenleri görmek istiyorum?" Oyunun hızı bilgisayarınızın ram ve işlemcisi ile alakalı bir durumdur. Tüm regenleri görmek için  PA (Potential Ability = Potansiyel Yetenek) değeri yüksek oyuncuları çıkaran ülkeleri mutlaka açmalıyız. Portekiz ve Brezilya gibi.

Ne kadar fazla oyuncu o kadar daha eğlenceli oyun anlamına gelir. Çünkü bol oyuncu demek ucuz ve yüksek potansiyelli oyuncu demektir. Tablodaki ligleri mutlaka açmalısınız. Bu ligler ile oyun hızı aşırı düşüyorsa (1 - 2 yıldız oluyorsa) o bilgisayar FM oynamak için uygun değil. Makineyi ya güncelleyin ya da çöpe atıp yenisini alın. Oyun hızı 3 yıldızdan aşağı düşmesin 2 maç arası 50 saat beklersiniz.

Son ipucu olarak ikinci bir vatandaşlık seçin ki seçtiğiniz ülkenin oyuncularına hakim olun. Mesela Brezilya:) Tüm ayarları yaptıktan sonra size Football Manager 2017 için takım önerilerimiz için burayı, takımların başlangıçtaki transfer bütçeleri için burayı ziyaret edebilirsiniz.
En İyi Regen Çıkaran Ülkeler
1 Portekiz Portekiz
2 İtalya İtalya
3 Brezilya Brezilya
4 Arjantin Arjantin
5 Almanya Almanya
6 İspanya İspanya
7 İngiltere İngiltere

Etiketler: