Savaşçı Ortasaha - Ball Winning Midfielder

Takımınızın gücü ne seviyede olursa olsun her takımda bir tane savaşçı ortasaha bulunması gerekir. Bu oyuncular hırsı ile takımı ateşleme gücüne sahiptirler. Top hakimiyeti savaşında size muhteşem katkı sağlayacaklardır.

Savunma ve destek rolleri verilebilir. Savunma rolünde oyuncu mevkisini kaybetmez ve sadece pres yapıp top kapar. Kazandığı topları en yakınındaki oyuncuya teslim eder. İstenen de budur zaten.
Destek rolü verilen oyuncu biraz daha ileri çıkar. Kazandığı topları daha yaratıcı kullanmaya çalışır. Teknik, pas ve yaratıcılık özellikleri olması gerekir. Destek rollü oyuncular daha çok büyük takımlarda bulunur. Pahalı ve zor bulunan oyuncu tipidir.
Ekranda gördüğünüz bu oranlar taktiğinizin akıcılığına göre değişebilir. Bu akıcılık kavramını takım şekli isimli rehberimizde inceleyebilirsiniz.
Savunma rollü savaşçı ortasaha oyuncusunun oyun içi tercihleri


Oyun içi tercihleri Savaşçı Ortasaha (Savunma)

Savaşçı Orta saha (Savunma) rolüne örnek oyuncu olarak şu an Arabistan'da top koşturan Sulley Muntari ve İngiltere'de Victor Wanyama gösterilebilir. 

Oyun içi tercihleri Savaşçı Ortasaha (Destek)

Destek rollü savaşçı ortasaha oyuncusunun oyun içi tercihleri

Destek rollü savaşçı orta saha için Arsenal'de oynayan Francis Coquelin tam biçilmiş kaftandır.
Örnek oyuncu olarak Arsenal'de oynayan Francis Coquelin ve Roma'da oynayan Kevin Strootman gösterilebilir.

Son söz olarak; Savaşçı ortasaha her takıma gereklidir. Hele ki destek rollü oyuncu alabilirseniz tadından yenmez. Çünkü destek rollü oyuncuda savaşçı özelliğinin yanında teknik özellikleri de olan oyuncudur.

Etiketler: